5 redenen waarom Bonaire dé place to be is voor windsurfers.

Heerlijk genieten van een vakantie op Bonaire en daarbij kunnen windsurfen? Dat kan! Bonaire is namelijk dé place to be voor windsurfers. De constante winden en de aangename watertemperatuur vormen samen de ideale combinatie voor windsurfsport. Wist u dat de maanden februari tot augustus het meest geschikt zijn voor windsurfen? In deze maanden is er kans op windkracht 4!

Wij hebben voor u een opsomming gemaakt van 5 redenen waarom Bonaire dé place to be is voor windsurfers.

Bekijk onze arrangementen

Prettig water

Bonaire heeft een hagelwitte poederzand en prachtig helderblauw water. Het is de plek waar de wind en koraalriffen voor weinig golven zorgen. De gemiddelde temperatuur is 30 graden Celsius en de zee heeft een temperatuur van zo'n 28 graden Celsius

Juiste wind

Door de constante aanlandige wind worden windsurfers niet de oceaan in getrokken. De Lagune is ondiep en het zeewater is altijd lekker op temperatuur.

Voor zowel beginners als ervaren windsurfers

Omdat de wind bij Kite Beach van de kust af waait is Bonaire zowel veilig voor startende als ervaren windsurfers. Het windsurfboard wordt namelijk nooit richting het vasteland geblazen, altijd richting de zee. Verder is er ook mogelijkheid om bij veel diverse surfshops een windsurfboard te lenen en lessen te krijgen.

Sorobon Beach

Sorobon Beach is een van de mooiste stranden van Bonaire. De meeste stranden zijn bezaaid met dood koraal. Op Sorobon Beach vindt u geen dood koraal of kiezelstenen maar fijn hagelwit poederzand. Hoe fijn is dat! Ook hier is het water azuurblauw en ondiep.

Zee Lac Bay

De zee Lac Bay eindigt altijd in de top en heeft de beste mondiale windsurfspots. Het is altijd druk in de maanden februari tot augustus, pas dus wel goed op!

Bekijk onze arrangementen