Van der Valk Plaza Beach Resort Bonaire

Algemeen

Wanneer is het regenseizoen op Bonaire?

Het regent nauwelijks op Bonaire. Gedurende de maanden oktober, november en december kan er mogelijk een regenbui vallen. Dit zijn buien van 5 tot 15 minuten, afgewisseld met uren zonneschijn. 

 

Transport

Voorzieningen

Beschikken jullie over WiFi?

In al onze kamers is WiFi beschikbaar; PlazaWifi. Het gebruik van WiFi is gratis en zonder wachtwoord.

Moet ik een wereldstekker meenemen?

Op Bonaire gebruiken we 110 volt, maar elke kamer is voorzien van minimaal één 220 volt stopcontact. Mocht u gebruik willen maken van de 110 volt stopcontacten en een adapter nodig hebben, kunt u terecht bij onze winkel Kadushi Kontentu.

Mogen kinderen alleen in een kamer verblijven?

Nee, in iedere kamer dient een volwassene van minimaal 18 jaar aanwezig zijn.

Is er een pin automaat op het resort?

Er is een pin automaat beschikbaar in het casino. Deze is geopend van 20.00 uur - 3.00 uur ’s morgens. Overdag kunt u pinnen bij Divi Flamingo Beach Resort. Hier loopt u via de strand ingang in een kleine 5 minuten naar toe.

Is het hotel rolstoel toegankelijk?

Ja, het hotel is deels rolstoel toegankelijk. Enkel kamers zijn speciaal hiervoor ingericht. Gelieve dit bij reserveren door te geven.

Beschikt de kamer over een strijkijzer?

Nee, dit is niet standaard. Op speciaal verzoek kan deze wel geplaatst worden.

Moet ik een badlaken meenemen?

Nee, u kunt dagelijks een schoon badlaken halen bij ons Activity Center op het strand.

Wat kost het om gebruik te maken van de fitness ruimte?

Voor onze all-inclusive gasten is deze voorziening kosteloos. Ook kunt u gratis gebruik maken van yoga lessen.

Is er een waterkoker of koffiezetapparaat aanwezig op de kamer?

Ja, er is een waterkoker aanwezig, instantkoffie, theezakjes, suiker, zoetstof en koffiemelk. Tevens een koelkast (tafelmodel) voor eventuele eigen aankopen.

Eten & drinken

Duiken & snorkelen

Hoeveel duikboten heeft Toucan Diving Bonaire?

Toucan Diving Bonaire beschikt over vier boten: Blue Moon, Green Flash, Purple Rain en Golden Eye. Drie van de boten zijn een eiland Hopper boot met elk een capaciteit van 12 duikers aan boord en er is een grote boot met een capaciteit van 24 duikers aan boord.

Do I have to attend to the Bonaire Marine Park orientation and a check-out dive?

Yes. The Bonaire National Marine Park requires all divers to attend to the Bonaire Marine Park orientation and to do a short orientation dive, just to check that they are properly weighted and that their equipment is functioning correctly. You get to do a dive from our beautiful house reef, with an easy access from our beach.

Waar kan ik snorkel en duikbenodigdheden huren?

Toucan Diving Bonaire is een 5-sterren PADI duikschool en is onderdeel van Plaza Beach Resort Bonaire. Het is gelegen naast de grote parkeerplaats op het resort. De openingstijden zijn van 8.00 tot 17.00 uur. Bij Toucan Diving Bonaire kunt u terecht voor bootduiken, kantduiken, nachtduiken, duikcursussen, het huren van uw duikuitrusting, Snooba en freediving. 

Wat zijn de openingstijden van Toucan Diving Bonaire?

Toucan Diving Bonaire is dagelijks geopend van 8:00-17:00 uur. Ook tijdens de lunchpauze is de duikschool geopend. 

In welke talen kun je een duikcursus volgen?

• Engels
• Nederlands
• Spaans
• Papiamentu

Wat is het duikschema van de boten?

In de ochtend vertrekt de 2-tank boot om 8:30 uur en komt terug om 12:30 uur. De 1-tank boot vertrekt in de middag om 14:00 en komt terug om 16:00 uur. We verzoeken alle duikers die met de boot meegaan om ten minste 15 minuten van te voren op het dok aanwezig te zijn. 

Wat is er op de boot aanwezig?

• Captain en divemaster
• Tanks
• Tijdens de duik die wij leveren; handdoeken, sap, water en fruit.
• Zuurstof en EHBO-kit.

Is het mogelijk om 's nachts te duiken?

Elke donderdag kunt u met de boot een nachtduik maken om 6:30 uur. De boot vaart alleen met een minimum van 8 duikers. Elke dinsdag kunt u onder begeleiding een nacht kantduik maken bij ons huisrif Eighteen palms. 

Moet ik de Bonaire Marine Park oriƫntatie duik bijwonen?

Ja, het is vanuit het Bonaire National Marine Park verplicht dat alle duikers de Bonaire Marine Park oriëntatie bijwonen en een korte oriëntatie duik doen. De oriëntatie vindt plaats om het gewicht en apparatuur te controleren. U duikt bij ons mooie huis rif, met een gemakkelijke toegang vanaf ons strand.

Beschikt Toucan Diving Bonaire over een kleedkamer?

We beschikken over een kleedkamer waar u uw duikuitrusting kunt ophangen. U kunt de sleutel van uw kamer gebruiken om de deur van de kleedkamer te openen.

Wat is de temperatuur van het water?

Gedurende de wintermaanden is de temperatuur 25-26 graden Celcius (december t/m maart). Tijdens de zomermaanden is de watertemperatuur 27-29 graden Celcius (april t/m november). 

Wat is de zichtbaarheid onder water?

De zichtbaarheid onder water varieert van 18 tot 30 meter. 

Wat voor soort tanks worden gebruikt, wat zijn de maten en is de druk in alle tanks hetzelfde?

Toucan Diving Bonaire maakt gebruik van aluminium tanks, international valve en din tanks. We hebben 63 kubieke voet en 80 kubieke voet, beide tanks worden gevuld met minstens 3200 bar. De 80 kubieke voet tank heeft meer lucht dan de 63 kubieke voet tank. Een 3000 bar een 80 kubieke voet tank bevat 80 kubieke voet / 2.264 liter lucht en een 63 kubieke voet tank bevat 63 kubieke voet / 1783 liter.

Is Nitrox beschikbaar?

Ja, voor onze all-inclusive gasten is er een gratis upgrade naar 32% nitrox beschikbaar. Als u niet Nitrox gecertificeerd bent, kunnen wij u een Nitrox cursus aanbieden. Het is een cursus van een halve dag. Nitrox is alleen beschikbaar tijdens de openingsuren.

Kunnen we duiken bij de Town Pier?

Het is niet toegestaan om te duiken bij Town Pier. Duiken bij de Salt Pier is op eigen risico. 

Waar moet u rekening mee houden voor aankomst als u met een duikgroep komt?

Een week voordat u met uw groep aankomt, ontvangen we graag van de groepsleider de volgende informatie: 
• Van elke duiker de hoeveelheid van de gewichten.
• Huur apparatuur: BCD, regelgever, wetsuit, duik computer, vinnen, masker en snorkel.
• Nitrox of lucht.
• Namenlijst van de boot duikers.
• Vlucht informatie.
Als wij deze informatie op voorhand kunnen ontvangen, is het inchecken van de groep gemakkelijker en sneller. Toucan Diving Bonaire zal de gewichten en de te huren apparatuur per naam voorbereiden. De boot zal klaar liggen met het juiste aantal tanks aan boord. 

Indien we niet van te voren over de bovenstaande informatie beschikken, dan: 
• Zal de boot alleen zuurstofflessen aan boord hebben.
• kunnen we niet garanderen, als we veel andere duikers in huis hebben, of er voldoende huurmateriaal en gewichten beschikbaar zijn. 

Wij zullen u ook laten weten: 
• Waar en op welk tijdstip de Bonaire Marine Park oriëntatie plaatsvindt.
• Hoe laat de boot vertrekt (op de boot zullen we handdoeken, water, sap en fruit uitreiken).

Voordat u begint met duiken dient u verplicht deel te nemen aan de Bonaire Marine park oriëntatie. Om in te checken bij Toucan Diving heeft u het volgende nodig: 
• Certificering kaart.
• Aansprakelijkheid verklaring.
• US$ 25,00 in contanten voor de Nature Fee tag.
De aansprakelijkheids verklaring wordt per mail aan de groepsleider toegestuurd. U kunt het formulier dan invullen alvorens u incheckt bij Toucan Diving Bonaire. 

Meetings & events

Beschikken jullie over een weddingplanner?

Voor bruiloften werken we samen met Suze Weddings Bonaire: suze@suzeweddingsbonaire.com.

Kan ik een conferentieruimte bij jullie huren?

Onze professionele en flexibele team heeft jarenlange ervaring met het organiseren van zowel feestelijke- als zakelijke evenementen. Samen zorgen we ervoor dat het evenement precies is zoals u dat wenst. Plaza Beach Resort Bonaire heeft meerdere binnen en buiten zalen, die plaats bieden aan maximaal 350 personen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met banqueting@plazabeachresortbonaire.com.

Is er een speciale prijs voor lokale bedrijven?

Nee, we beschikken niet over speciale prijzen voor lokale bedrijven. 

Kan ik mijn eigen beamer meenemen?

Dat kan zeker, maar laat het ons van te voren even weten. 

Mag ik de catering van mijn eigen evenement verzorgen?

In sommige gevallen is dit toegestaan, bijvoorbeeld als u speciale champagne wilt op uw bruiloft. Maar in de meeste gevallen vragen wij u om al het eten en drinken via Plaza Beach Resort Bonaire te bestellen.

Hoeveel zalen heeft Plaza Beach Resort Bonaire?

We beschikken over 4 binnenzalen,1 buitenzaal, het strand en het Tipsy Seagull restaurant. 

 

Beschikt Plaza Beach Resort Bonaire over audiovisuele middelen?

Plaza Beach Resort Bonaire beschikt over een versterker met microfoon en speakers, een extra microfoon, een flip-over met stiften en een beamer. 

 

Verzorgen jullie ook catering?

Jazeker, van koffie/thee tot een groot diner. Voor prijzen en meer informatie kunt u een e-mail sturen naar banqueting@plazabeachresortbonaire.com

Verzorgen jullie team building activiteiten?

Ja, of u nu een voorkeur heeft voor watersport activiteiten zoals kajakken en snorkelen of strand activiteiten zoals beachtennis en volleybal. Plaza Beach Resort is de ideale partner om uw teambuilding dag te organiseren!

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar: https://www.plazaresortbonaire.com/meetings-events/events-partijen/teambuilding

Kan ik trouwen op het resort?

Ja, dit kan absoluut! Wie wil er niet met zijn blote voeten in het zand het ja-woord geven aan zijn of haar geliefde! Ons professionele en enthousiaste team staat graag voor u klaar om van uw bruiloft de mooiste dag van uw leven te maken. Voor meer informatie: https://www.plazaresortbonaire.com/meetings-events/events-partijen/trouwen

 

Financieel

Informatie voor cruise schepen