Waarom Bonaire dé place to be is voor windsurfers

Heerlijk genieten van een vakantie op Bonaire en daarbij kunnen windsurfen? Dat kan! Bonaire is namelijk dé place to be voor windsurfers. De constante winden en de aangename watertemperatuur vormen samen de ideale combinatie voor windsurfsport. De meeste wind heb je in de maanden mei tot en met augustus, hoewel je het hele jaar door goede windsurfcondities hebt! 

Boek een pakketreis

Lac Bay

Ben je op zoek naar de beste plek om te windsurfen? Dan moet je zeker bij Lac Bay zijn. Deze plek behoort tot de 10 beste surfplekken ter wereld. Lac Bay ligt op ongeveer 10 minuten van Kralendijk en wordt niet voor niks "Surfers Paradise" genoemd.

Voor zowel beginners als ervaren windsurfers

Zowel voor beginners als ervaren windsurfers is Lac Baay een aantrekkelijke windsurf bestemming. Deze baai wordt beschermd door prachtig koraalrif. Doordat de baai tot aan het rif vrij ondiep is, betekent dit ook een stukje veiligheid.

Prettig water

Op Bonaire vind je hagelwit poederzand en prachtig helderblauw water. Het is de plek waar de wind en koraalriffen voor weinig golven zorgen. De gemiddelde temperatuur is 30 graden Celsius en de zee heeft een temperatuur van zo'n 28 graden Celsius.

Juiste wind

Door de constante aanlandige wind worden windsurfers niet de oceaan in getrokken. De Lagune is ondiep en het zeewater is altijd lekker op temperatuur.

Al helemaal zin gekregen om te gaan windsurfen op Bonaire na deze blog? Bekijk dan onze pakketreizen voor een veilig en vertrouwd verblijf!

Bekijk onze pakketreizen

Of boek een losse overnachting wel- of niet all inclusive.

Boek een losse overnachting