Kitesurfen op Bonaire

Kite Beach Bonaire (Atlantis) is een van de beste plekken ter wereld om te kitesurfen. Op Bonaire gaat er geen dag voorbij zonder wind. De wind waait er het gehele jaar door met een gemiddelde snelheid van ongeveer 17 tot 22 knopen. Met een gemiddelde temperatuur van 30 graden Celsius, een zee temperatuur van zo'n 28 graden Celcius en rustig golvend water, biedt Bonaire de perfecte omstandigheden om te kitesurfen. Tijdens het kitesurfen komt u regelmatig zeeschildpadden en met wat geluk ook dolfijnen tegen. 

De wind bij Kite Beach Bonaire waait van de kust af, waardoor kitesurfen op Bonaire voor zowel startende als ervaren kiters zeer veilig is. De kite wordt namelijk nooit richting het vasteland geblazen, altijd richting de zee.

Wilt u graag tijdens uw verblijf op Bonaire kitesurfen? Plaza Beach & Dive Resort Bonaire biedt een arrangement aan in samenwerking met Kite Boarding Bonaire. Deze kitesurfschool heeft zich de afgelopen veertien jaar ontwikkeld tot een zeer ervaren en professionele IKO gecertificeerde school (International Kiteboarding Organization). Dagelijks staat een jong en ervaren team van 9.00 tot 18.00 uur klaar om lessen en begeleiding te geven. Ze beschikken over acht boten, welke worden gebruikt tijdens het les geven, maar ook worden ingezet als reddingsboot wanneer nodig. Bij Kiteboarding Bonaire draait het alleen om u. Ze leren u kiteboarden op een prettige, leuke en veilige manier. 

Met een beetje gevoel voor wind en watersport heb je in een week intensief lessen het kiteboarden redelijk onder controle. Dit kost ongeveer $ 1000,- inclusief de priveles, de gear en de begeleidingsboot.

Wilt u graag meer informatie over het arrangement? Mail dan naar info@bonairekiteschool.com.
 

Kiteboarding - Learn to fly from We Share Bonaire on Vimeo.