Ervaar tropisch Bonaire!

Bonaire is bekend om het zonnige klimaat, ongerepte natuur, turquoise zee, parelwitte stranden, schilderachtige onderwaterwereld en eersteklas duik, snorkel en windsurf faciliteiten. Bonaire wordt ook wel "het best bewaarde geheim", "plaats van absolute rust" en "paradijs voor duikliefhebbers" genoemd.

Klimaat
Bonaire heeft een uniek mild klimaat. De zon schijnt vrijwel altijd, maar de heersende passaatwinden maken het erg aangenaam. Tijdens de Nederlandse wintermaanden - oktober tot februari - is er een iets grotere kans op regen, maar de gemiddelde jaarlijkse neerslag op het eiland is minder dan 60 cm, (23 inch) en de regen komt voornamelijk in korte, hevige buien. De gemiddelde middag temperatuur is 30 graden Celcius, Fahrenheit 86 en 26 graden Celcius, Fahrenheit 78 's nachts. De Oceaan temperatuur is over het algemeen tussen de 26 en 28 graden Celcius.

Tijdsverschil
Tijdens de winter, is het in Bonaire vier uur vroeger dan GMT. De verandering van Europa's zomertijd maakt het verschil vijf uur.

Inwoners en de taal
De bevolking van Bonaire is een mix van meerdere nationaliteiten en etnische achtergronden. Zo stammen de oorspronkelijke bewoners af van de Arawak Indianen uit Venezuela. De officiële taal van Bonaire is Papiamentu, maar iedereen spreekt ook Nederlands en Engels. 

De hoofdstad
De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk. Hier wonen de meeste inwoners van Bonaire (ongeveer 10.000).

Vaccinaties
Er zijn geen vaccinaties nodig voor een bezoek aan Bonaire.

Drinkwater
Bonaire geniet van hoge kwaliteit drinkwater en u kunt het dus rechtstreeks uit de kraan drinken.

Watersporten, natuur & rust
Op Bonaire is veel meer te doen dan alleen duiken. Het is tevens ideaal voor een watersportvakantie, zoals zwemmen, snorkelen, windsurfen, waterskiën, wake-boarden en kayakken. De passaatwind uit het oosten creëert ideale omstandigheden voor windsurfers en zeilers. Het eiland is het thuis van een zeer gevarieerde flora en fauna.

Vlucht
Vanaf Amsterdam vlieg je in circa 10 uur naar Bonaire. En vanaf het vliegveld is het maar 5 minuten rijden naar Plaza Beach & Dive Resort Bonaire. Via onderstaande banner kunt u direct tickets zoeken naar Bonaire.