Kamers en suites

De kamers en suites van Plaza Beach & Dive Resort Bonaire kunnen niet achterblijven op het gebied van duurzaamheid. Zo is het resort constant bezig met vernieuwingen doorvoeren op het resort zelf, maar ook in de kamers.

Eco-vriendelijke airconditioning
De traditionele airco’s worden vervangen door nieuwe, eco- vriendelijke airco’s die uw kamer gedurende uw verblijf heerlijk koel houden. Op dit moment zijn de nieuwe airco’s al in alle kamers geïnstalleerd, met als resultaat een besparing tussen de 10-30% per kamer. Al zijn deze airco’s een stuk zuiniger dan de traditionele modellen, wordt u alsnog verzocht uw airco uit te zetten indien u uw kamer verlaat.

Zuinige boilers
Afgelopen jaar zijn onze technici druk bezig geweest met het installeren van nieuwe type boilers. De oude traditionele boilers gebruikten zeker 3300 watt om 200 liter water te verwarmen. De nieuwe warmtepompboilers die zijn geïnstalleerd gebruiken slechts 800 watt om 300 liter water te verwarmen. Deze warmtepompen gebruiken de warme lucht van buiten om het water te verwarmen en stoten koude lucht uit waarmee onderhoudsruimtes worden gekoeld. Eén nieuw type boiler is voldoende om 4 Grand Suites te voorzien van warm water.

Led-verlichting
Overal op het resort zijn duurzame led-lampen aangebracht; in het restaurant, wandelpaden, hotelkamers, strand en de kantoren. Met gemiddeld 16 lampen per hotelkamer, zijn er daar alleen al meer dan 2000 lampen geïnstalleerd. De led- verlichting die op de kamers is aangebracht gebruiken gemiddeld 5 watt per lampje, in tegenstelling tot 40watt bij traditionele gloeilampen