Sociaal verantwoord ondernemen

Naast haar eigen resort zo duurzaam mogelijk maken, houdt Plaza Beach & Dive Resort Bonaire zich ook bezig met het bijdragen aan lokale projecten en bedrijven.

Fundashon Kunuku Kakelvers - animal rescue
Fundashion Kunuku Kakelvers is een lokale dieren opvang die zich bezighoudt met het welzijn van de dieren op het eiland door hen op te vangen, te verzorgen en wanneer mogelijk een nieuw baasje voor hen te vinden. Samen met Plaza Beach & Dive Resort Bonaire proberen zij het aantal zwerfkatten en zwerfhonden te verminderen door hen op te halen wanneer zij dwalen op het resort. Zo weten we zeker dat de dieren goed verzorgd worden met alle aandacht die zij nodig hebben.

Op 4 november 2016 heeft Kunuku Kakelvers haar kattenverblijf geopend, mede mogelijk gemaakt door de sponsoring van Plaza Beach & Dive Resort Bonaire. Tijdens de feestelijke opening heeft het resort de dieren opvang voorzien van hapjes en drankjes en was het voor iedereen mogelijk om een kijkje te nemen.

STINAPA
STINAPA Bonaire is een stichting die verantwoordelijk is voor het beheer van de nationale parken die Bonaire rijk is; Bonaire National Marine Park en Washington Slagbaai National Park. Het is de missie van STINAPA om het natuurlijke, culturele en historische erfgoed te beschermen en te behouden. STINAPA Bonaire beschermt en beheert niet alleen 20% van Bonaire, zij besteedt ook veel aandacht aan educatie en voorlichting zowel aan de bezoekers als aan de lokale bevolking van Bonaire.

Nature tag
Om het Bonaire National Marine Park te kunnen onderhouden worden snorkelaars, duikers en beoefenaars van andere watersporten verplicht om een “Nature tag” aan te schaffen. Deze tag is strikt persoonlijk en is het hele kalenderjaar geldig. Vergeet daarom niet alvorens uw tag aan te schaffen bij Toucan Diving shop voordat u het water betreedt. Prijzen:

Duikers: USD $45 per persoon
Snorkelaars: USD $25 per persoon
Andere watersporten: USD $10 per persoon

De Nature tag geeft niet alleen toegang tot de onderwaterwereld van Bonaire (Bonaire National Marine Park), maar geeft ook gratis toegang tot Washington Slagbaai National Park.