Sociaal verantwoord ondernemen

Naast het zo duurzaam mogelijk maken van ons eigen resort, houden we ons ook actief bezig met het bijdragen aan projecten en bedrijven in de omgeving.

Fundashon Kunuku Kakelvers - animal rescue
Fundashion Kunuku Kakelvers is een lokale dierenopvang die zich bezighoudt met het welzijn van de dieren op het eiland. Dit doen ze door de dieren liefdevol op te vangen, te verzorgen en wanneer mogelijk een nieuw baasje voor ze te vinden. Zo probeert Fundashon Kunuku Kakelvers in samenwerking met ons het aantal zwerfkatten en zwerfhonden te verminderen door ze op te halen wanneer de dieren ronddwalen over het resort. Door de dieren op te laten halen weten we zeker dat de dieren de verzorging en aandacht krijgen die ze verdienen.

Op 4 november 2016 is het Kunuku Kakelvers kattenverblijf geopend. Plaza Beach & Dive Resort Bonaire heeft ook hier een steentje aan bijgedragen door de dierenopvang te voorzien van hapjes en drankjes tijdens de grote opening van het kattenverblijf waardoor iedereen een kijkje in het nieuwe verblijf kon nemen.

STINAPA
STINAPA Bonaire is een stichting die verantwoordelijk is voor het beheer van de nationale parken van Bonaire; Bonaire National Marine Park en Washington Slagbaai National Park. Het is de missie van STINAPA om het natuurlijke, culturele en historische erfgoed te beschermen en te behouden. Naast het beschermen en beheren van 20% van Bonaire besteden ze ook veel aandacht aan educatie en voorlichting aan de bezoekers en lokale bevolking van Bonaire.

Nature tag
Om het Bonaire National Marine Park te kunnen onderhouden, worden snorkelaars, duikers en beoefenaars van andere watersporten verplicht om een “Nature tag” aan te schaffen. Deze tag is strikt persoonlijk en is het hele kalenderjaar geldig. Vergeet daarom niet alvorens uw tag aan te schaffen bij Toucan Diving shop voordat u het water betreedt. Prijzen:

Duikers: USD $45 per persoon

Snorkelaars: USD $25 per persoon

Vanaf januari 2023 zal de prijs van de Stinapa tag worden aangepast.

De Nature tag geeft niet alleen toegang tot de onderwaterwereld van Bonaire (Bonaire National Marine Park), maar geeft ook gratis toegang tot Washington Slagbaai National Park.

Beach Clean up
Plaza doet ook geregeld mee met beach clean ups op Bonaire, zoals de beach clean up die georganiseerd worden door Nicolette Kluijver, presentatrice en IFAW ambassadeur. Zo draagt het resort ook haar steentje bij aan het schoonhouden van onze prachtige stranden.