Recycling

Op een resort zoals Plaza Beach & Dive Resort, waar gasten genieten van hun vakantie, is het produceren van afval natuurlijk onvermijdelijk. Als hotel inden we het belangrijk om zo goed mogelijk met het afval om te gaan. Daarom wordt al het afval op een duurzame manier hergebruikt of verwerkt op verschillende afdelingen binnen ons bedrijf.

Restaurant
Onze gasten kunnen dagelijks genieten van een uitgebreid all-inclusive menu in ons restaurant. Om zoveel mogelijk verspilling van het eten te voorkomen, worden de restjes niet weggegooid maar aangeboden aan diverse veeboeren op het eiland. Op deze manier draagt Plaza Beach & Dive Resort Bonaire bij aan de lokale boeren en worden de kosten van de boeren gereduceerd.

Daarnaast worden de drankjes bij de Palm Beach bar geschonken in harde, eco-vriendelijke glazen die na het reinigen makkelijk kunnen worden hergebruikt. Hiermee voorkomen wij dat plastic drinkglazen per ongeluk in zee belanden of rondzwerven op het strand. Samen zorgen we voor een schone zee en een opgeruimd strand zodat iedereen optimaal kan genieten van het prachtige Bonaire.

Naast het gebruiken van herbruikbare drinkers maken we zo veel mogelijk gebruik van postmix grootverpakkingen zodat de hoeveelheid frisdrankblikjes en -flessen gereduceerd kan worden.

Zuiver drinkwater
Sinds het watertekort, wat is ontstaan op Bonaire rond 1960, is het eiland slim omgegaan met het winnen van zuiver drinkwater. Zo wordt veel drinkwater gewonnen uit zeewater en twee keer gezuiverd. Hierdoor is het drinkwater op Bonaire extreem zuiver en bevat het een minimale hoeveelheid aan restzout (5-10 mg/l). Daarnaast wordt er streng toezicht gehouden op de kwaliteit van het drinkwater op Bonaire waardoor u het drinkwater op het eiland met een gerust hart kunt drinken.

Om het hervullen van drinkflesjes te stimuleren vindt u watertappunten op diverse plekken op ons resort. De tappunten zijn onder andere te vinden bij de Palm Beach bar, Tipsy Seagull Restaurant, Toucan Diving, het Activity Centre en bij de receptie.

Plastic flessen

Om de omloop in plastic flessen te verminderen, staat er bij aankomst in de kamer 1 prachtige Refill fles per persoon voor u klaar. (per kamer maximaal 2 stuks). Met de goede kwaliteit drinkwater en vele tappunten op het resort kunt u dit flesje hervullen. Mocht u een nieuwe Refill fles aan willen schaffen dan zijn deze te koop bij de Frontoffice. Meer informatie hierover vindt u hier.

Afval scheiden
Op het resort zijn we ook actief bezig met het scheiden van afval, zo wordt al ons afval gescheiden in glas, papier en restafval. Op Bonaire kennen we geen statiegeld, daarom heeft Plaza Beach & Dive Resort Bonaire het initiatief genomen om de lege bierkratten van Zulia bier netjes terug te geven aan de distributeur. Zo kunnen de bierkratten weer opnieuw gebruikt worden en dragen we een steentje bij aan de natuur.