Recycling

Op een resort zoals Plaza Beach & Dive Resort waar gasten genieten van hun vakantie, is het produceren van afval onvermijdelijk. Het resort vindt het belangrijk dat afval en energie op een duurzame manier wordt hergebruikt of verwerkt, op verschillende afdelingen binnen het bedrijf.

Restaurant
Onze gasten kunnen dagelijks genieten van een uitgebreid all-inclusive menu in ons restaurant. Om zoveel mogelijk verspilling van het eten te voorkomen, worden de restjes die overblijven niet weggegooid maar aangeboden aan veeboeren op het eiland. Op deze wijze geeft Plaza Beach & Dive Resort Bonaire een bijdrage aan de lokale boeren en worden de kosten die de boeren hebben gereduceerd.

Bij de Palm Beach Bar worden de drankjes geschonken in harde, eco-vriendelijke glazen die na reinigen weer kunnen worden hergebruikt. Zo wordt voorkomen dat er plastic drinkglazen in zee belanden of gaan rondzwerven op het strand. Samen zorgen we voor een schone zee en een opgeruimd strand, zodat onze gasten optimaal kunnen genieten.

Zuiver drinkwater
Sinds het watertekort wat is ontstaan op Bonaire rond 1960, is het eiland slim omgegaan met het winnen van zuiver drinkwater. Het drinkwater wordt gewonnen uit zeewater wat twee keer wordt gezuiverd, waardoor het drinkwater extreem zuiver en een minimale hoeveelheid aan restzouten bevat (5-10 mg/l). Er wordt strikt toezicht gehouden op de kwaliteit van het drinkwater, dus u kunt het kraanwater met een gerust hart drinken.

Op diverse plekken verspreid over het resort staan diverse tappunten waar u uw flesje met water kunt vullen. Deze plekken zijn o.a. te vinden bij Palm Beach bar, Tipsy Seagull Restaurant, Toucan Diving, Activity Centre en bij de receptie.

Plastic flessen
Om de omloop in plastic flessen te verminderen, staat er bij aankomst in de kamer 1 plastic flesje water per persoon voor u klaar. Met de goede kwaliteit drinkwater en vele tappunten op het resort kunt u dit flesje hervullen. Mocht u een nieuw plastic flesje water aan willen schaffen, dan kan dat voor $1 bij de Palm Beach Bar.

Afval scheiden
Het afval van het resort wordt gescheiden in glas, papier en restafval. Daarnaast kent Bonaire geen statiegeld, maar heeft Plaza Beach & Dive Resort Bonaire het initiatief genomen om de lege bierkratten van Zulia bier weer terug te geven aan de distributeur. En bierkratten die worden opgehaald, kunnen weer gebruikt worden voor de volgende keer.