Waterverbruik

Water wordt steeds kostbaarder, daarom besteedt Plaza Beach & Dive Resort Bonaire meer aandacht aan het behoud er van. Als onderdeel van ons milieubeleid maken wij onze medewerkers en gasten bewust van het eigen waterverbruik. Op het resort wordt daarnaast sterk ingezet op vermindering van het waterverbruik door onder meer duurzame waterbespaarders op kranen en toiletten te zetten. Hergebruik van water is voor ons de normaalste zaak van de wereld. We gebruiken vrijwel al het gezuiverde afvalwater om onze tuinen te besproeien. 

Hergebruik met grijs water
Wellicht heeft u wel eens gehoord van de term grijs water. Het licht verontreinigde afvalwater dat bijvoorbeeld afkomstig is uit de douche, keuken en wasmachine wordt gerekend tot grijs water. Het dankt zijn naam aan de grijze kleur die het water krijgt nadat het een tijd stilstaand bewaard is. Dit is het zuiveringsproces, de onopgeloste organische bestanddelen die in het water zaten zoals zeepresten, zijn opgelost en worden afgebroken. Dit gebeurt op het resort zelf. Het grijze water wordt gebruikt voor het besproeien van onze tuinen. 

Helpt u mee het waterverbruik te verminderen? 
Wij maken u op diverse manieren bewust van onnodige waterverspilling. Draagt u graag uw steentje bij? Dan kunnen wij uw hulp goed gebruiken. Bewust omgaan met water op ons resort kan op de volgende manieren: 

  • U bepaalt zelf of u elke dag schone handdoeken wenst te ontvangen. Wij vragen u dan ook de handdoeken die u wilt laten wassen op de grond te leggen, zodat er niet onnodig water wordt verspild. De handdoeken die u nog een keer kunt gebruiken, hangt u aan de haakjes.
  • Draai de kraan dicht bij het handen wassen, tandenpoetsen en scheren. 
  • Is het niet nodig bij een toiletbezoek het toilet met veel water te spoelen? Gebruik dan maar een kleine hoeveelheid water.