Waterverbruik

Ons water is drinkwater van zeer goede kwaliteit. Water wordt steeds kostbaarder, daarom besteedt Plaza Beach & Dive Resort Bonaire meer aandacht aan het behoud ervan. Als onderdeel van ons milieubeleid maken wij daarom graag onze medewerkers en gasten bewust van het eigen waterverbruik. Daarnaast wordt er op het resort sterk ingezet op vermindering van het waterverbruik door de inzet van duurzame waterbespaarders op kranen en toiletten en gebruiken we vrijwel al het gezuiverde afvalwater om onze planten water te geven.

Hergebruik met grijs water
Wellicht heeft u wel eens gehoord van de term “grijs water”: licht verontreinigd afvalwater dat bijvoorbeeld afkomstig is uit de douche, keuken en wasmachine. Het dankt zijn naam aan de grijze kleur die het water krijgt nadat het een tijd stilstaand bewaard is. Bij Plaza Beach & Dive Resort Bonaire zuiveren we dit grijze water. Tijdens het zuiveringsproces worden onopgeloste organische delen uit het grijze water, zoals zeepresten, afgebroken waarna we het water gebruiken voor het besproeien van onze tuinen.

Helpt u mee het waterverbruik te verminderen?
Wij maken u op diverse manieren bewust van onnodige waterverspilling. Draagt u graag uw steentje bij? Dan kunnen wij uw hulp goed gebruiken! Bewust omgaan met water op ons resort kan op de volgende manieren:

  • U bepaalt zelf of u elke dag schone handdoeken wenst te ontvangen. Wij vragen u daarom ook om de handdoeken die u graag gewassen wilt hebben op de grond te leggen en de handdoeken die u nog wilt gebruiken aan de haakjes op te hangen. Zo wordt er geen onnodig water verspild en dragen we een steentje bij aan de natuur.
  • Probeer de kraan dicht te draaien tijdens het handenwassen, tandenpoetsen en scheren.
  • Is het niet nodig bij een toiletbezoek het toilet met veel water te spoelen? Probeer dan gebruik te maken van een kleine hoeveelheid water.