Donkey Sanctuary

Houdt u van ezels? Dan bent u bij Donkey Sanctuary aan het goede adres! Het park beschermt en verzorgt honderden schattige ezels op Bonaire. U kunt in het park een rondje rijden en de dieren voeren. Ook kunt u, als u het park wilt steunen, een ezel adopteren! Een bezoek aan de sanctuary is een echte aanrader wanneer u op Bonaire bent.

De geschiedenis van het Donkey Sanctuary

Ezels maken deel uit van de Bonairiaanse cultuur sinds 1636, toen ze werden overgebracht door de Spaanse kolonisten. Eeuwenlang werden ze gebruikt als werk- en lastdieren, om boeren te helpen hun goederen over het eiland te vervoeren. Helaas nam hun aantal in de loop der tijd af door verwaarlozing en misbruik. In 1993 werd Donkey Sanctuary Bonaire opgericht om zieke, gewonde en verweesde ezels op te vangen. Vandaag de dag herbergt dit opvangcentrum meer dan 700 ezels!

Wat te doen in het Donkey Sanctuary

Het opvangcentrum biedt u veel manieren om met ezels om te gaan en ze te leren kennen. Er worden rondleidingen gegeven waarbij u als bezoeker de ezels van dichtbij kunt bekijken. Tijdens deze rondleidingen leert u meer over de geschiedenis en hoe ezels een belangrijke rol spelen in het behoud van de biodiversiteit in tropische gebieden zoals Bonaire. U kunt zelfs met uw auto door het park rijden en helpen met het voeren van de ezels tijdens uw bezoek! Als u op zoek bent naar een unieke souvenir, neem dan ook zeker een kijkje in de cadeauwinkel, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de ezels. Meer informatie over Donkey Sanctuary vindt u hier.

Plaza Beach & Dive Resort Bonaire

Op 6 kilometer van het Donkey Sanctuary bevindt zich Plaza Beach & Dive Resort Bonaire. Ga een zorgeloze vakantie tegemoet en een verblijf all-inclusive. Ontspan aan het privé strand, leer duiken bij de Toucan Diving duikschool, ontdek de omgeving met een golfkar of auto en neem een duik in het vernieuwde zwembad. Bij Plaza Beach & Dive Resort Bonaire zal u zich niet vervelen! Toe aan vakantie?

Bekijk nu de mogelijkheden