Roze Pekelmeer

De naam verraadt het al een beetje, maar dit meer is felroze! Het pekelmeer wordt gebruikt om zout te winnen uit het zeewater. Dit unieke meer is een populaire bezienswaardigheid en trekt fotografen vanuit de hele wereld aan. Het water is extreem zout en hierdoor kan er maar één soort alg overleven in deze omstandigheden. Deze alg wordt maar door één soort garnaal gegeten. Als u geluk heeft, komt u hier ook nog een heuse Caribische flamingo tegen! 

De oorsprong van het Roze Pekelmeer

Het Roze Pekelmeer ligt bij het dorp Rincon op het eiland Bonaire. Het meer is op natuurlijke wijze ontstaan toen tijdens een aardbeving in 1995, het water uit de nabijgelegen heuvels naar beneden stroomde en een krater vulde. Daarom wordt het ook wel het "aardbevingsmeer" genoemd. Het meer heeft een roze tint door het hoge zoutgehalte, dat wordt veroorzaakt door de grote hoeveelheid pekelkreeftjes die in de diepte leven.

Spot unieke dieren

Hoewel de levendige kleur het meer onderscheidt van andere wateren, is het niet alleen de kleur die het Roze Pekelmeer bijzonder maakt; er leven ook veel unieke dieren in het water. Volgens de plaatselijke bevolking zijn er krabben, zeekomkommers en verschillende soorten vissen, waaronder guppy's en meervallen te vinden. Maar de interessantste bewoners zijn misschien wel de pekelkreeftjes die het meer zijn kenmerkende kleur geven. Deze kleine wezens voeden zich met algen en plankton, waardoor het meer zijn felroze kleur krijgt!

Kom tot rust bij Plaza Beach & Dive Resort Bonaire

Bent u na een bezoek aan het Roze Pekelmeer toe aan ontspanning? Verblijf dan bij Plaza Beach & Dive Resort Bonaire en ga een zorgeloze vakantie tegemoet. Geniet van de comfortabele kamers, begin uw dag met een vers ontbijtbuffet en drink een drankje aan de Palm Beach Bar, dat grenst aan het luxe magna zwembad. Liever de omgeving verkennen? Bezoek dan het Gotomeer of ontdek de onderwaterwereld tijdens een duikcursus bij de Toucan Diving school. Klaar voor een onvergetelijke vakantie?

Boek nu uw verblijf