Slavenhuisjes Bonaire

Het Caribische eiland Bonaire staat bekend om zijn prachtige stranden en kristalhelder water, maar het heeft ook een unieke geschiedenis die het ontdekken waard is! Bonaire was ooit een belangrijk knooppunt van de Nederlandse slavenhandel en tot vandaag de dag zijn er verschillende overgebleven slavenhuizen verspreid over het eiland. Deze historische huisjes zijn een krachtige herinnering aan het verleden van Bonaire. Bezoek deze huisjes dus vooral en grijp de kans om het verhaal achter deze iconische gebouwen te ontdekken. 

Geschiedenis van de slavenhuisjes

In 1499 vestigden Europeanen zich voor het eerst op Bonaire, maar pas in 1636 begonnen Nederlandse kolonisten overal op Bonaire slavenhuisjes te bouwen. Deze kleine woningen, gebouwd van steen of metselwerk, dienden als onderkomen voor de slaven die op de plantages op het eiland werkten. In sommige gevallen deelden tot zeven slaven één huis, met ieder een eigen slaapplaats en opslagruimte voor hun bezittingen. Hoewel veel van deze gebouwen in de loop der tijd zijn verwoest, zijn er vandaag de dag nog ongeveer 30 over.

Slavenhuisjes vandaag de dag

De slavenhuisjes zijn nog steeds te vinden over het hele eiland. Neem een uniek kijkje in het leven dat de slaven honderden jaren geleden leidden. Sommige huisjes zijn ruïnes en andere zijn gerestaureerd of herbouwd. Ga op avontuur tijdens uw vakantie op Bonaire en verken de verschillende huisjes. Als u het geluk heeft komt u nog een huisje tegen die in originele staat is gebleven. 

Verblijf bij Plaza Beach & Dive Resort Bonaire

Plaza Beach & Dive Resort Bonaire is de ideale uitvalsbasis wanneer u na een intensieve dag toe bent aan rust. Geniet van een all-inclusive verblijf met luxe faciliteiten. Ga een dagje naar het privé strand met gratis ligbedden, neem een duik in het vernieuwde magna zwembad, ontdek de eigen jachthaven of bezoek de wellness en geniet van een massage. Plaza Beach & Dive Resort Bonaire biedt voor ieder wat wils!

Boek nu uw vakantie