Zoutpannen

Op zoek naar een bijzonder uitstapje op Bonaire? Trek dan naar het zuidelijke deel van Bonaire en bekijk de zoutpannen. Sinds de Nederlanders in de 17e eeuw de macht kregen, wordt hier al zout gewonnen en bewaard op grote kristal witte bergen. Na de het opheffen van de slavernij werd er steeds minder zout gewonnen. Tegenwoordig zijn de zoutpannen eigendom van het Canadese bedrijf Cargill en is de industrie in een nieuw leven ingeblazen. Neem dus vooral een kijkje bij de zoutpannen wanneer u tijdens uw vakantie op Bonaire op pad gaat.

Het ontstaan van zoutpannen

Op Bonaire ontstaan zoutpannen op een natuurlijke manier uit zeewater. Bonaire staat daarom bekend als het ideale eiland voor zoutwinning. Om zoutwinning te laten ontstaan is er enkel zon, wind en een ondiep zoutmeer nodig. Het zeewater loopt in het ondiepe zoutmeer en wordt verdampt door de felle zon. Vervolgens droogt het zout door de harde oostelijke wind en is het zout gewonnen. Dit gehele proces kan wel een jaar duren!

Bezoek het Roze Pekelmeer

Gelegen aan de zoutpannen bevindt zich het Roze Pekelmeer. Het Pekelmeer is onderdeel van de zoutwinning en is daarnaast een belangrijk gebied voor dieren. Door het extreme zoute water, overleeft er maar één soort alg in deze omstandigheden. Deze alg wordt gegeten door garnalen waardoor het Pekelmeer roze kleurig wordt. Daarnaast heeft het lage zoutwater ervoor gezorgd dat de Caribische flamingo's hier veel leven. Als u geluk heeft vertonen ze zich dicht genoeg bij de weg en kunt u ze goed observeren. Combineer uw uitstapje dus zeker met een bezoek aan het Roze Pekelmeer.

Geniet zorgeloos bij Plaza Beach & Dive Resort Bonaire

Na uw bezoek aan de zoutpannen of het Pekelmeer tot rust komen? Geniet dan van een all-inclusive verblijf bij Plaza Beach & Dive Resort Bonaire. Als onderdeel van Van der Valk is Plaza Beach & Dive Resort de ideale uitvalsbasis wanneer u een zorgeloze vakantie wilt combineren met bijzondere uitstapjes. Zo kunt u gebruik maken van het privé strand, het vernieuwde magna zwembad, een eigen jachthaven, een eigen duikschool, de wellness en ons golfkar- en autoverhuur. Kom daarnaast onbeperkt genieten van maaltijden, snacks, drankjes en entertainment bij buffet restaurant Tipsy Seagull. Zien we u binnenkort?

Boek nu uw verblijf