Ligging 

Ons all inclusive resort ligt op de mooiste plek van Bonaire: direct aan zee gelegen waar u zo vanaf het strand kunt snorkelen, en één van de mooiste riffen van het eiland kunt bewonderen. Vanaf het resort heeft u prachtig uitzicht op Klein Bonaire.

Ons resort ligt slechts 5 minuten van het vliegveld, en slechts 5 minuten van onze gezellige hoofdstad Kralendijk, met leuke restaurants, winkeltjes en bars. Diverse bezienswaardigheden zoals Washington Slagbaai, Gotomeer, Mangroven, Rincon en Zoutpannen liggen allemaal op slechts een kwartier vanaf het resort. Ook kunt u per boot het prachtige onbewoonde eiland Klein Bonaire bezoeken.

Bonaire wordt niet voor niets de Parel van de Cariben genoemd. Dit prachtige tropische eiland in de helderblauwe caribische zee en behoort tot de ABC eilanden, en ligt vlak voor de kust van Venezuela.
Of u nu wilt genieten van een ontspannen strandvakantie, u actief wil laten onderdompelen in ons watersportparadijs: één van de allermooiste duikspots ter wereld, of het tropische binnenland ontdekken: op Bonaire kan het allemaal!

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Bonaire is zon, zee en strand. Maar dit eiland in de Cariben is meer. Deze bezienswaardigheden moet je echt niet overslaan!

Heeft u genoeg van de prachtige stranden van Bonaire gezien? Geen probleem! Combineer uw verblijf bij Plaza Beach & Dive Resort Bonaire dan eens met een bezoek aan Washington Slagbaai Nationaal park, een prachtig natuurgebied in het noorden van Bonaire. Hier kunt u terecht voor een bijzonder cactuslandschap en een grote variatie aan dieren. Ideaal voor een goede afwisseling!

Eropuit!

Gotomeer

Het Gotomeer is het grootste zoutwatermeer van Bonaire en bevindt zich in Washington Slagbaai National Park. Met honderden flamingo's die het meer regelmatig bezoeken staat het Gotomeer ook wel bekend als de ontmoetingsplek voor de Caribische flamingo's. De ideale manier om deze prachtige dieren eens van dichter bij te bewonderen.

Eropuit!

Mangroves

De mooiste stukken natuur ontdekken tijdens uw verblijf bij Plaza Beach & Dive Resort Bonaire? Dat doet u tijdens een bezoekje aan het mangrove bos van Lac Bay. Deze bijzondere plek staat niet voor niets bekend om zijn prachtige natuur. Geniet van deze bijzondere omgeving tijdens een kajaktour of een (mid) dag snorkelen.

Eropuit!

Rincon

In het noordwesten van Bonaire vindt u Rincon, het oudste dorp van Bonaire. Bijzonder aan Rincon is het uitzicht over zowel de oost- als de westkant van de Caribische Zee. Daarnaast is ook de geschiedenis van het dorp met veel oude tradities, festiviteiten en gewoontes bewonderenswaardig.

Eropuit!

Zoutpannen

Bijzonder aan Bonaire is het feit dat op Bonaire zoutpannen op een natuurlijke manier uit zeewater ontstaan. Het eiland staat niet voor niets bekend als het ideale eiland voor zoutwinning. Wilt u dit bijzondere fenomeen van dichtbij meemaken? Reis dan af naar het zuidelijke deel van Bonaire en bezoek de zoutpannen. Een bijzonder uitje op Bonaire en goed te combineren met een verblijf bij Plaza Beach & Dive Resort Bonaire.

Naast de prachtige stranden met kristalhelder water en de vele palmbomen, maakt ook de rijke geschiedenis Bonaire een uniek vakantie eiland. Wist u bijvoorbeeld dat Bonaire een belangrijk knooppunt was van de Nederlandse slavenhandel? Tot de dag van vandaag is dit te bewonderen over het hele eiland. Dezekrachtige herinnering aan het verleden van Bonaire vindt u terug in de vele slavenhuisjes op Bonaire.

Bonaire telt ruim 400 indrukwekkende grotten die het bezoeken meer dan waard zijn. Helaas is het niet mogelijk om alle grotten te bezoeken, maar een aantal grotten kunt u samen met een gids bezoeken. De ervaren gids kan u alles vertellen over het ontstaan en de functie van de grotten. In sommige grotten kunt u zelfs snorkelen

De naam zegt het al een beetje, maar bij het Roze Pekelmeer vindt u een uniek, felroze meer. Door de combinate van felroze met het azuurblauwe water van de zee is deze bezienswaardigheid in Bonaire uitegroeid tot één van de best bezochte bezienswaardigheden. Met een beetje geluk spot u ook nog één van de sierlijke flamingo's die regelmatig in het meer te vinden zijn.

Bent u een dierenliefhebber? Dan is een bezoek aan de Donkey Sanctuary op Bonaire misschien wat voor u. Donkey Sactuary is het huis voor honderden schattige ezels op Bonaire. Op het park heeft u de mogelijkheid om een rondje te rijden en de dieren te voeren. Ook kunt u een eigen ezel adopteren. Een uniek uitje op Bonaire!

Eropuit!

Kralendijk

Klaar voor een middag winkelen of cultuur snuiven op Bonaire? Dan is Kralendijk the place to be. Deze kleurrijke hoofdstad van Bonaire is met haar kleurrijke huizen ideaal voor het maken van het perfecte plaatje. En de winkelstraten en knusse markten staan voor urenlang winkelplezier. De ideale plek om een leuke souvenir van Bonaire te halen.

Staat het bezoeken van een onbewoond eiland nog op uw bucketlist? Dan kunt u deze afstrepen met een bezoek aan Klein Bonaire; een klein eiland zonder inwoners en faciliteiten. Door de ongerepte natuur keert u terug naar een echt onbewoond eiland. Daarnaast is het één van de beste plekken om te duiken en snorkelen.