Flora & fauna

Op ons resort kunt u genieten van prachtige flora en fauna. Het bebouwde deel van ons resort beslaat maar een gedeelte van de totale oppervlakte. De tuinen zijn aangelegd met inheemse plantensoorten waar de lokale dieren graag in vertoeven. Voor u schitterend om van te genieten en voor ons goed voor het lokale ecosysteem. Leguanen worden nog niet beschouwd als bedreigde diersoort, echter verminderen zij in alarmerend tempo in aantal. Plaza Beach & Dive Resort laat leguanen vrij rondlopen op het park. We proberen actief te voorkomen dat onze gasten de dieren voeren om het ecosysteem in balans te houden.

Lionfish
Sinds de komst van de Lionfish in de Caribische wateren worden veel vissen in hun natuurlijke omgeving bedreigd. Desondanks de mooie looks, vormt de vis een bedreiging voor het rif van Bonaire. Stinapa (Stichting Nationale Parken Bonaire) houdt de visbevolking in evenwicht door tijdens duiktrips de jacht te houden op de Lionfish. De duikinstructeurs van Toucan Diving, helpen Stinapa door te jagen op de Lionfish tijdens hun duiktrips.

Muggen
Op het eiland komen veel muggen voor, zo ook de tijgermug, welke soms vervelende ziektes met zich meedraagt. Om de hinder van muggen voor u als gast zoveel mogelijk te beperken, worden zij elke twee weken bestreden. De wandelgangen buiten de kamers worden behandeld met een zogenaamde ‘Fogger Machine’. In enkele minuten worden de actieve muggen effectief bestreden door middel van een biologisch bestrijdingsmiddel.