Welkom op Bonaire

Ervaar zelf wat Bonaire zo bijzonder maakt!

Bonaire is een klein eiland voor de kust van Venezuela in het zuidelijke deel van het Caribisch gebied, een negen uur durende vlucht vanuit Nederland en circa 4 uur van Atlanta en 5 uur van New York.

Bonaire is bekend om zijn zonnige klimaat, ongerepte natuur, turquoise zee, parelwitte stranden, schilderachtige onderwaterwereld en zijn eersteklas duiken, snorkelen en windsurfen faciliteiten. Bonaire heeft een oppervlakte van 288 km2 (17.166 hectare) (39 km lang en 5 tot 12 km breed) en heeft een bevolking van 16.000 inwoners, van wie er 10.000 wonen in de hoofdstad Kralendijk.

Bonaire wordt ook wel genoemd als "het best bewaarde geheim",
"plaats van absolute rust" & "paradijs voor duikliefhebbers".

Bonaire is een van de vijf eilandgebieden van de Nederlandse Antillen, een land in het Koninkrijk der Nederland. Bonaire zal binnenkort direct een deel van Nederland als een bijzondere gemeente van Nederland, dat wordt opgericht als een "openbaar lichaam" krachtens de Grondwet van Nederland geworden.

Klimaat

Bonaire heeft een uniek mild klimaat. De zon schijnt bijna de hele tijd, maar de heersende passaatwinden houden van steeds benauwend. Tijdens de Nederlandse wintermaanden - oktober tot februari - is er een iets grotere kans op regen, maar de gemiddelde jaarlijkse neerslag op het eiland is minder dan 60 cm, (23 inch) en de regen komt voornamelijk in korte, hevige buien. De gemiddelde middag temperatuur is 30 graden Celcius, Fahrenheit 86 en 26 graden Celcius, Fahrenheit 78 's nachts. Oceaan temperatuur is over het algemeen tussen de 26 en 28 graden Celcius.

Tijdsverschil

Tijdens de winter, is het in Bonaire vier uur vroeger dan GMT.  De verandering van Europa's zomertijd maakt het verschil vijf uur.

Inwoners en de taal

Bonaire's oorspronkelijke bewoners waren Caquetios indianen, maar in 1527, de Spanjaarden landden op het eiland en draaide het in een Spaanse kolonie. Later werd het eiland veroverd door de Nederlanders die Afrikaanse slaven brachten om er zout te oogsten.
De bevolking is een mix van meerdere nationaliteiten en etnische achtergronden. Zo stammen de oorspronkelijke bewoners af van van de Arawak Indianen uit Venezuela.
De officiële taal van Bonaire is Papiamentu, maar iedereen spreekt ook Nederlands en Engels. De vriendelijke lokale bewoners zorgen ervoor dat uw vakantie in bonaire heel leuk gaat worden.

 

De hoofdstad

De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk, dat is een verbastering van "Koralendijk" (of Coral Dike). De meeste van de inwoners van Bonaire (ongeveer 10.000) wonen in Kralendijk.

Vaccinaties

Er zijn geen vaccinaties nodig voor een bezoek aan Bonaire.

Drinkwater

Bonaire geniet van hoge kwaliteit drinkwater en de gasten kunnen dus rechtstreeks uit de kraan drinken.

Watersporten, natuur & rust

Op Bonaire is veel meer te doen dan alleen duiken. Het is tevens ideaal voor een watersportvakantie, zoals zwemmen, snorkelen, windsurfen, waterskiën, wake-boarden en kayakken. De immer waaiende passaatwind uit het oosten creëert ideale omstandigheden voor windsurfers en zeilers. Het eiland is het thuis van een zeer gevarieerde flora en fauna.

Eén van de charmes van het Bonairiaanse leven is de beperkte grootte van het eiland. Hierdoor is alles uitstekend te bereikbaar, en kan iedereen genieten van de Bonairiaanse schatten.Als toerist proeft u direct de ontspannen en rustige sfeer van het eiland. Op Bonaire lijkt het drukke bestaan ver weg. Bewoners helpen u graag bij het ontdekken van het eiland.