Faciliteiten

Pijn, ongemakken of beperkingen?

Veel klachten hebben een logische oorzaak: vastgezette spanning in spieren en/of bindweefsel, oftewel body stress.
Body Stress Release (BSR) stimuleert het lichaam om die vastgezette spierspanning los te laten. Een release is precies en effectief. De techniek is geschikt voor iedereen met klachten: jong en oud. Ontdek zelf wat Body Stress Release kan doen voor uw gezondheid en uw welzijn.

De geschiedenis van Body Stress Release


Body Stress Release is ontwikkeld in Zuid-Afrika; de techniek wordt daar sinds 1981 toegepast.
Aan de basis stond het echtpaar Ewald en Gail Meggersee.
Ewald Meggersee kreeg op 5-jarige leeftijd een ongeluk: hij viel uit een boom. Hij ontwaakte na enige dagen uit een coma, maar ontwikkelde in de loop der jaren allerlei kwalen en aandoeningen. Er was niets aantoonbaar beschadigd, dus geen arts kon hem helpen. Ewald studeerde ondanks alles af als chemisch ingenieur en trouwde met Gail, een lerares Frans.
Behandelingen door een chiropractor leken hem regelmatig voor enige tijd verlichting te geven.
Toch verslechterde de gezondheidstoestand van Ewald zodanig, dat hij vreesde in een rolstoel terecht te komen.
In een poging inzicht te verkrijgen in de werking van chiropractie - en daarmee in de oorzaak van het tijdelijke herstel besloten hij en Gail om in Amerika de vierjarige universitaire opleiding tot chiropractor te volgen.
Daar kwamen zij in contact met Dr. Van Rumpt, wiens benadering volledig verschilde van de toenmalige chiropractie. Hij sprak met hen over het ‘luisteren’ naar het lichaam en het te gebruiken als een bio-feedbackmechanisme. Ewald en Gail mochten met zijn inzichten aan de slag, die later een zeer belangrijk onderdeel zouden vormen voor de BSR-techniek.
Uiteindelijk runde het echtpaar Meggersee een succesvolle chiropractie-praktijk in Kaapstad. Toch was Ewalds gezondheid nog altijd geen 100%.
Bij hun zoektocht naar een holistische manier van herstel, overeenkomstig hun visie, ontdekten zij de perfect georganiseerde manier waarop het lichaam overbelasting opslaat in de dieperliggende, skeletondersteunende spierlagen. Vervolgens ontwikkelden zij een zachte techniek die het lichaam helpt om opgeslagen spierspanning los te laten en over te gaan tot zelfherstel. Deze nieuwe techniek, hun kennis, jarenlange nauwkeurige observaties van cliënten en de vooruitgang die zij boekten, heet sinds 1981 Body Stress Release.
De vriendelijke techniek trok ondertussen duizenden mensen, waarbij vaak opzienbarende resultaten zijn behaald.
In 1987 begon het echtpaar met het opleiden van anderen tot BSR-practitioner. Tegenwoordig bevindt zich een Body Stress Release Academy in Rondevlei, Zuid-Afrika en één in Dorset, Engeland.

Body Stress Release in de wereld

Er zijn in Nederland ruim 120 practitioners actief, verspreid over meer dan 90 praktijken.
Buiten Zuid-Afrika zijn er ook praktijken in België, Duitsland, Zweden, Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk, Engeland, Schotland, Ierland, IJsland, Italië, Spanje, Portugal, Nederlandse Antillen, USA, Hawaii, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Namibië en Zambia.


Mogelijke klachten

- Pijnlijke en stijve nek of schouders
- Hoofdpijn, migraine, oorsuizen
- Hernia, spit, ischias
- Whiplashklachten
- Rugpijn
- Vermoeidheid, slaapproblemen
- Tintelingen, krampen  of gevoelloosheid in armen of benen
- RSI, tennisarm, carpaal tunnel syndroom
- Pijn in heupen, benen en billen
- Onrustige benen, pijnlijke knieën en enkels
- Brandend maagzuur en darmklachten
- Groeipijnen, bedplassen
- Baby’s die langdurig en onverklaarbaar huilen, darmkrampen
- Zwangerschapsklachten, bijvoorbeeld bekkenpijn
- Menstruatie - of overgangsklachten, vaginisme, vulvodynie
- Burn-out, depressie


Body Stress Release kan ook helpen:

  • In acute situaties, bijvoorbeeld een val, een (auto)ongeluk of een andere heftige gebeurtenis. Als na onderzoek blijkt dat er niets gebroken of anderszins beschadigd is, kan een snelle release helpen om het lichaam vrij te maken van de spierspanning die door het ongeluk is ontstaan.

  • Na een operatie. Een operatie levert veel stress op: chemisch, door anesthesie en medicijnen, emotioneel en mechanisch door het optillen en draaien van het lichaam en het lange liggen. De BSR-practitioner werkt uiteraard niet op het gebied dat geopereerd is, maar BSR-sessie kan helpen het herstel van het lichaam te bevorderen.

  • Tijdens en na de zwangerschap. Naarmate de zwangerschap vordert, komt er op de onderrug meer spanning te staan. Soms trekt die spanning ook door naar boven, naar de schouders en nek. BSR kan helpen deze ongemakken te verlichten, maar bereidt het lichaam bovendien voor op de bevalling.

  • Voor sporters. BSR kan het lichaam helpen bij het herstel van letstel. Daarnaast zorgt het vrijmaken van vastgezette spanning dat de energiestroom en flexibiliteit van het lichaam toenemen, waar de sportprestaties verbeteren. Denk aan betere coördinatie en beter evenwicht.

 

Wilt u een afspraak maken voor Body Stress Release Bonaire?
U kunt een reservering maken bij de receptie of bel direct voor een afspraak naar +599 785 4380 of stuur een e-mail naar: bsrbonaire@gmail.com